#faaf3b
2
0
215

Fullets turístics

Icono

Albocàsser celebra Les Rossegades de Sant Antoni

Albocàsser ha iniciat aquest matí els festejos de Sant Antoni amb “Les Rossegades”. Així, a les 11.00 hores s'ha dut a terme l'arrossegament de l'arbre sense fulla, a les 12.00 hores l'arrossegament de la carrasca i a les 13.00 hores s'ha transportat el carro de malea.
 
Veïns i visitants esperen ja les celebracions d'aquesta nit que començaran a les 20.00 hores amb l'encesa de la foguera. A les 22.30 hores tindrà lloc la processó i la lectura de la Publicata i es repartirà la coqueta.
 

Albocàsser celebra el Dia de la Coqueta

Els festejos en honor a Sant Antoni estan en plena expansió. Així, en la jornada d'avui el forn del carrer Sant Roc ha acollit l'elaboració de centenars de coquetes ensucrades per a repartir durant el cap de setmana en les festes. D'aquesta forma, al voltant de 50 persones, principalment dones, dediquen el seu temps i esforç perquè els dolços de Sant Antoni estigues perfectes per al seu repartiment el dissabte després de la benedicció dels animals.
 

Celebra Sant Antoni a Albocàsser

Després del pregó d'anunci dels festejos de Sant Antoni diumenge passat, Albocàsser viu immersa en les celebracions del patró dels animals. Així, després de l'elaboració dels pastissos i coquetes típics de la festa i la preparació de la llenya que conformarà la foguera, la festa gran arribarà el dissabte 20 i el diumenge 21 de gener.
 
El dissabte, s'arrossegarà l'arbre sense fulla, la carrasca i el carro de malea durant el matí. Ja a la nit, tindrà lloc la crema de la foguera, la processó, la lectura de la Publicata i el repartiment de la coqueta.